10 Nisan 2010 Cumartesi

iyi ki doğdun yavrucum!!!

yarın minik kuşumun ikinci doğum günü. bi taraftan bakınca ne çabuk geçti 2 yıl diyorum, bi taraftan da daha sadece 2 yıl mı oldu onca şeyi 2 yıla mı sığdırdık diyorum. o yokken eksikliğini nasıl fark etmemişim, onsuz nasıl yaşamışım diye şaşıyorum. burda uzun uzun anlatmadım hiç kuzumu. onun yeri ayrı diye, ama onun 2. doğum günüyle birlikte yeni “ben”in doğum gününü kutlayacağım için buraya yazasım geldi.

fiziksel olarak büyüyüp gelişeli çok oldu tabi. evlendim, yeni bi ailem oldu, veeeee sonra anne oldum. asıl o zaman anladım bi ailem olduğunu. bir ailem vardı ve ben o ailede anneydim. anne olmayı öğrenmeye başladım. biraz içgüdülerimle biraz da yavrumun bana öğrettikleriyle... artık ergenlikten çıktığımı iyice duyumsuyorum (evet anca!). hayatla daha barışık, daha sevgi dolu, ayakları yere daha sağlam basan, daha güvenli, daha fazla sabırlı, daha fazla hoşgörülü, daha affedici ama gerektiğinde daha cezalandırıcı olmayı öğrendim. hatalarımı gördüm ve ders aldım, yolumu nasıl çizmem gerektiğini anladım.

34 ergenliği noktalamak için geç bir yaş belki ama olsun, geç olsun güç olmasın (ne çok söyler oldum bu lafı. çok kaderci gösterdi beni ama idare ediverin gari). beni büyütenin geçen yıllar değil yavrukuşum (ve onunla birlikte artan sorumluluklar) olduğunu düşünüyorum.

şimdi yapacakları listeliyorum, ne çok şey var yapmak istediğim. yetişemiyorum hayatın hızına, okumak istediğim kitapların, izlenmek istediğim filmlerin sayısı her geçen gün artıyor. ben izleyemeyip okuyamadıkça inadına yapar gibi kitap yazıp film çekiyorlar. bunun yanında bebişim her geçen gün büyüyor, her gün yeni laflarla, hareketlerle beni şaşırtıyor. hızı başımı döndürüyor, yakalamaya çalışıyorum ama hep gerisinde kalıyorum. son sürat koşmalıyım ve sanki hiç uyumamalıyım, belki o zaman anca yetişebilirim hızına diyorum. ama biliyorum ki benim hücreler o kadar hızla bölünmüyor. en iyi yapabildiğim şey şaşakalmak bu hıza.

çok koştum ve hala koşuyorum. artık arada bir güneş gören bi yerde durup bi nefes almalıyım. güneşten nazlı nazlı gelen fotonların beni ısıtmasına izin vermeli, kuş seslerini dinlemeliyim. sonra dönüp bi geri bakmalıyım, aldığım yola. ne kadar gitmişim fark etmeliyim. nerdeyim, nerdeydim, neye gitmeye niyetliyim bi düşünmeliyim.

sonrası? sonrası yine oğluşumun büyüme, benim anne olma ve bizim aile olma maceramıza devam.

17 yorum:

  1. Minik delikanlıya nice mutlu yaşlar... Afacan mıyız acaba biraz ? :) Tam sevilip mıncırılası yaşları.

    34 ergenlik bitişi için geç değil, ben 37 olacağım ama hala çıkamadım o duygudan. :)

    YanıtlaSil
  2. SAĞLIK DOLU NİCE YILLARA.BENİM İÇİN ÖPERMİSİN KUZUCUĞUNU

    YanıtlaSil
  3. arzucum,
    teşekküler.
    çok hareketli çok! biz mıncırıpduruz zaten :)

    YanıtlaSil
  4. ninem;
    çok teşekkürler. uyudu şimdi kerata. sabah uyanınca ikinci öpücük senin için olacak! sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. dayısı da öpüyor :):)

    o nasıl güzel saçlar öyle

    YanıtlaSil
  6. Nice sağlıklı senelere canım

    YanıtlaSil
  7. dayısı, ellerinden öper o da:)
    senin yeni foto da yakıyor!

    YanıtlaSil
  8. direktörüm çok teşekkür ederim. bloguna yazamadım ama takipteyim güzel işler peşindesin. bu vesileyle söyliyim iyi kalpli insan. kolaylıklar dilerim.

    YanıtlaSil
  9. Eva Teyze arada bi' Dünya'ya ayak basar ve burayı muhakkak ziyaret eder. Bu kez mükemmel bi' tat bıraktı benim ağzımda bu yazı... Afacanımızı yatırıp hırpalamak, gıdıklamak isteği yanında anneside de kocamaaan sarılasım geldi. Oğluşa ve sizlere mutlu ve sağlıklı bi' ömür diliyorum. Benim için öpüverirsiniz:)Ayrıca annesine de kocaman bi' muah!

    YanıtlaSil
  10. eva teyze, dünyaya daha sık ayak bas :)
    biz de seni takipteyiz ve biz de öptük, sarıldık çok. sağolasın.

    YanıtlaSil
  11. Doğumgügünü kutlu olsun yavrukuşun 6 gün ara ile doğurmuşuz :) bu arada bende sevindim daha ergenliğimi atmak için en 3 senem daha varmış pek kafaya takmasam iyi olacak deliliklerimi :D

    YanıtlaSil
  12. teşekkür ederiz kaymaçina teyzesi :)

    daha vaktin var, doya doya yaşa ergenliğini!!!

    YanıtlaSil
  13. sağlıklı, mutlu ve huzurlu nice yaşlar dilerim minik oğlunuza :) benim kızım da 24 nisanda 2 olacak :) sevgiler..

    YanıtlaSil
  14. nilay,
    aralarında 13 gün var demek.ben de kızının doğumgününü kutlarım.

    YanıtlaSil
  15. Özlemişim burayı .Yaa e hani doğum günü pastası ve partisinden görüntüler ? Olmadııı !

    YanıtlaSil
  16. ashley'cim saolasın. foto koyamadım maalesef. çok zaman ayıramıyorum bu ara.
    yakında inş.
    sevgiler

    YanıtlaSil

bu yazıyla ilgili diyecek bi şeyin varsa çekinme buyur, içine atma, hastalık bulursun sonra benden söylemesi: