7 Mayıs 2010 Cuma

kilolar geliyor allı yeşilli

bloglarda, ffde, twtte bir rejim mevzusudur gidiyor. her bahar rejim yapıyoruz, kiloları veriyoruz, detox yapıyoruz, pislikleri atıyoruz. yaz sıcağı bitip cağnım sonbahar da geçince verdiğimiz kiloları geri alıp, attığımız pisliklere davetiyeler yolluyoruz: sayın kilolar, yaz bitti, kışın bikini neyim giyecek halim yok, buyrun gelin beni sıcak tutuverin kabilinden. sonrasında kilolar geliyor allı yeşilli, kilolar geliyor lipidleri nazlı. tarih bizi yoyocanlar ve yoyosular olarak yazacak kanımca.
hep aynı şekil kalsak hiç dert olmayacak aslında. kıyafet filan derdine düşüyoruz sonra. bi dar geliyor bi bol geliyor aynı giysiler. bi dönem kıçımızdan düşmesin diye kemerle giydiğimiz pantalonu, bi dönem üstüne uzun gömlek, tişört filanla giyebiliyoruz ki bel bölgesi simitlerimiz ortaya çıkmasın. ha o da şanslıysak tabi. bazen o pantaloncuk basene takılıp kaldığından fermuarı kapatmak bile mümkün olamıyor.
sanırım DONE'de konuşulmuştu bi ara, yerken gözümüzü kapatsak yediklerimizin kalorisi sayılmasa filan ne güzel olurdu diye. böylesi hayalperest isteklerde bulunabiliyoruz kilolar söz konusu olduğunda.
benim kilo vermeyle ilgili tek bi isteğim var; yediklerimizin kalorisi artı hanemize, harcadığımız enerjilerin kalorisi eksi hanemize yazılıyor. buraya kadar OK. peki neden yemediklerimizin kalorisi - hanemize yazılmıyor? örneklendiriyim: mesela rejim yapıcam diye kendimi kasmaktayken arkadaşım tiramisu ısmarlamış ben tiramisuya gizli bakışlar atarak sadece yeşil çay içmişim. bu durumda neden bir dilim tiramisu kalorisi benim - haneme yazılmıyor? yahut sevdicekle bir akşam yemeğinde sevdicek tabak dolusu kalorili mammalarla rakıyı götürürken bendeniz bol salata yiyip sadece şalgam suyu ya da soda içmişsem neden yiyip içmemek için kastıklarımın kalorisi - haneme yazılmıyor arkadaşım. vücut mühendisleri yanlış bir muhasebe yapıyorlar kanımca. daha mantıklı ve işevuruk bir hesaplama olan benim teoriyi kullansalar inanın daha mutlu bi toplum oluruz. daha mutlu olunca da hep olumlu şeyleri çekeriz, kriz işte o zaman teğet geçer bizi. sırtımız yere gelmez diyorum bak. o kadar önemli bi mevzu yani.

15 yorum:

  1. bir gün her şey 15 dakikalığına benim blogda konuşulacak ahahahah

    ya altın olancım ben sana tüm kalbimlen katılıyorum bak. şöyle de olabilir: kimse görmeden yenilen yemeklerdeki kaloriler geçersiz sayılsın. arz ediyorum :P

    bak sabah da geyiğini yaptık göbek çevremde hareler görüyorum :)

    YanıtlaSil
  2. o da olur tabi. ben kendimi eve/ofise kitlerim 3-4 saatte bir. kimseler görmeden yedikçe yerim sonra.
    sabah ki muhabbetten zaten girdim bu rejim mevzusuna. rejim candır :)
    ps: fsprink'te bekleniyorsun.

    YanıtlaSil
  3. Bi' ara bööle tunikimsi, göğüsten bollaşan ciciler aldım, sırf simidimi saklamak uğruna... Çok sakat bu iş yaa.. Yemediklerimizin kalorisi hehe mantıklı da şöyle olsa; mesela bendeniz yeşilçaydan nefret ederim. Sevmediklerim daha büyük eskilsin hanemden. Çünkü zorluyorum kendimi onu içmek için, efor sarfediyorum kolay mı? -Yaseminlisini sevdim bu arada:)- Ekmeği kesmek lazım hacım, ben bunu bilir bunu söylerim. Gece 21 en geç, ağza bi' lokma sürmek yasaaak:)

    YanıtlaSil
  4. evacım,
    o robadan bollaşan giysiler var ya, her ne kadar belli kısımları saklasalar da ben onlardan uzak durmaya çalışıyorum. çünkü öyle bi şey giyince hamile gibi görünüyorum. o bollaşan kıyafetin göbek kısmını dolduracak kadar bi göbek var yani. hani normal dar bi şeyde de çıkıyo ortaya ama o zaman " ana kadına bak amma göbeği varmış" diyen sinsi söylemler, tunikimsi giyince "ayyyy canımm yine hamile bak, acaba kaç aylık" gibilerinden sevgi ve merak düşüncelerine dönüşüyor.
    şu sevmeden yemek zorunda olduklarımız teorini çok tuttum. bu teorileri bi dilekçede toplayıp resmi makamlara başvuralım :)

    YanıtlaSil
  5. Ben anneler gününü kutlamayı unuttum :( Geçmiş Anneler Günün kutlu olsun, minik kuşla ve eşinle birlikte nice sağlıklı ve mutlu senelere.. Sadece Anneannemi ve annemi kutladım bu arada. Ben pek sevmez bu tarz günleri. Bi' de beni o robadan elbiselerle hamiş sandılar. Leeeyn evli bile diilim diye kükredim. O derece yani:) Ama kapatıyor valla göbişi:) Dilekçeye bi' imza da benden hacım. Öptüm çok!

    YanıtlaSil
  6. :)))
    evacım, teşekkür ederim. inşallah senin de anneler gününü kutladığımız günler gelecek.

    yok artık. seni de hamile sanıyolarsa, ne diyim. bu insanların "sanma" duyularına da bi dilekçe toplayalım. olmadı anıtkabire yürüyelim. bu ne ya? bol elbise giyemiyecekmiyiz bi ağız tadıyla?

    YanıtlaSil
  7. Merhaba, Arzu beni mimlemiş, ben de onun listesinden sizi seçtim. Sizden bir alıntı yaptım. Bilginize...

    YanıtlaSil
  8. casminella, teşekkür bilgi için. beklerim yine.

    YanıtlaSil
  9. Biri beni zayıflatsın ablalar yaaa! Bu kızların ve kadınların sorunu niye hep kilolar? Bakıyorum erkeklere hep fitler sürekli fitler.Nefretlik bi durum bu haksızlık.

    YanıtlaSil
  10. E hadi ama yeni yazımız yok mu? Ege neler yapıyor mesela? :)

    YanıtlaSil
  11. selamm :) baykuş temana bayıldım...bloğuna da

    YanıtlaSil
  12. ashleycim:
    sen de kilo sorunum var deme artık canım. fotoların gayet hoş.

    evacım:
    yazıcam yazıcam. ege ne yapıyor? şu aralar canıma okuyor kısaca. hergün kırmızı başlıklı kızı en az bi kez anlatıyorum, bir de "dolapta pekmez" var ya onu her yemekte belki 50 kez söyletiyor!!!

    cerenim.com:
    teşekkürler. senin bahçende çok hoşmuş yahu!

    YanıtlaSil
  13. "Dolapta pekmez yala yala bitmez, Ayşecik, Fatmacık, sen bu oyundan çık" hehe:) Kolay gelsin valla:)

    YanıtlaSil
  14. E bana benzedin sen de, haydi ama yazı bekliyorum ben pek aylak kaldım:) Özledim okumayı:)

    YanıtlaSil

bu yazıyla ilgili diyecek bi şeyin varsa çekinme buyur, içine atma, hastalık bulursun sonra benden söylemesi: