4 Mart 2010 Perşembe

idrar aranıyor

2 haftadır oğlanın çişiyle başım dertte. çiş dediğim aslında idrar (yani bu sıvı çocukça bi bağlamda değil, büyükçe bi bağlamda lazım, onu demek istiyorum).

olayımız şu: spor merkezine üyeliğimiz bitti. bu sene üyeliği yenilerken bebişimizi de aramıza katalım dedim havuza filan sokarız babında. dediler ki paşamızın da idrar tahlili, sağlık raporu filan lazım. hay hay yaptıralım dedim. ama hay hay demekle olmuyormuş gördüm; tahlil yaptıracak miktarda idrar edinemedik paşadan. kendisi henüz hacetini bezine yaptığından idrar edinim sürecimiz uzadı. bardak, lazımlık vs. ye yapmayı reddetti. bebeklere takılan idrar torbasını da başarıyla kullanamadım. 2 idrar torbasını yerinden oynatıp çişin tamamını beze yapmayı becerdi, biri takılıyken kakasını yaparak idrar torbasını kullanılamaz hale soktu, başka birine de kustu... daha ne yapayım bilemedim.

kan anonsu gibi idrar anonsu vericem, yahut gazeteye ilan: "tahlil yaptırılmak üzere yaklaşık 23 aylık oğlan çocuu idrarı aranmaktadır. " diye. şaka ya şaka vermiyecem vermicem. ama ciddi ciddi düşündüğüm şey şu: idrarın bu gibi basit tahlillerde bakılan özellikleri cinsiyet ve yaşa ilişkin bilgiler içerir mi acaba? yani bu miniğin çişi deyip gidip kendim vericem, o kadar kafam bozuk. zaten daha az sıra beklendiği için tahlili sağlık ocağında yaptırıyoruz, dna testi yapacak halleri yok heralde di mi?
di mi? bi fikir verin!

11 yorum:

  1. Ahahahah yahu once basliga koptuydum ama yazi da cok komikmis:)))

    Hangi grup idrar ariyosun biz de e$e dosta soralim :Pp

    YanıtlaSil
  2. valla davulun sesi gibi uzaktan komik geliyo heralde :)çağresizim diyorum donecan, ilan verecek raddeye geldim diyorum.

    çocuk grubu felan mı ki acaba?

    YanıtlaSil
  3. sabah sabah epey güldüm, özellikle "kendim vericem" dediğin kısımda. :)
    "23 aylık oğlan çocuu" elmyra duff misali sevme hislerimi kabartıyor benim. böyle yarım yarım konuşuyodur da o şimdi. ısırıcaksın o dudakları..:))

    YanıtlaSil
  4. yarım yarım konuşup büyük laflar etme peşinde kendisi. bu sabah ki diyalogumuz;

    ben: annecim hadi sütünü bitir de büyü, olur mu?
    o: olmaz. ben büyümem. ben adam olmam.
    (adam madam karıştırdığım yok halbusi)

    YanıtlaSil
  5. :)) çocuk sevmeyen tipler var ya, vericeksin bi tane böyle afacanı, bıdık bıdık konuşanı önüne. yine sevmiyorum derse sallandırıcaksın taksimde. uyuz oluyorum "çocuk sevmem" diyene.
    olsa da yesek senin oğluşu da. :)

    YanıtlaSil
  6. buyrun bir de siz yiyin efenim.
    adres belli, beklerim.

    YanıtlaSil
  7. Kötü haber, ama ben bi' o kadar alıştım. Artık ben Moby Dick'in annesiyim. Ege'yi de ısırdım gitti:)

    YanıtlaSil
  8. kötü haber dediğin? şurup mu? çok anlayamadım.
    mobi diki öpüyorum. bi fotosunu koyarsın artık?

    YanıtlaSil
  9. Şurup sizlere ömür evet, ansızın oldu! Moby Dick de yeni yeğeniniz olur, aynı cinstir kendisi, en kısa zamanda fotoğraflayacağım sizin için efenim:)

    YanıtlaSil
  10. en son yüzüpduruydu gevrek gevrek...başın saolsun.
    yerim ben mobi diki.

    bu arada ne fark ettim. teee eskiden ben yorum yazanlara cevap vermiyomuşum bazen. misal ne güzel yazmışsın demiş yorumcu benden cık yok. amma ayıymışım ha. geri dönüp tek tek cevap vericem bi ara.

    YanıtlaSil
  11. vakit meselesi, bazen benim şu mereti kucağıma alasım gelmiyor, hele okumak hiç gelmiyor, bazen de "ah diyorum okumalıyım". Kimse kimseye alınmaz ama cevep bekleyenler olabilir:)

    YanıtlaSil

bu yazıyla ilgili diyecek bi şeyin varsa çekinme buyur, içine atma, hastalık bulursun sonra benden söylemesi: